Keter Privacyverklaring

​Beleid en verklaring van Keter inzake privacy en gegevensbescherming

Laatst bijgewerkt op: jun 2023

Deze verklaring (de “privacyverklaring”) beschrijft de manier waarop we persoonlijke gegevens over onze klanten, potentiële klanten of bezoekers van onze website (“je”, “jouw”) zullen verwerken en gebruiken. We zijn transparant over onze praktijken met betrekking tot de persoonlijke gegevens die we mogelijk verzamelen, gebruiken, onderhouden en verwerken en beschrijven onze praktijken in dit beleid en deze kennisgeving. Deze privacyverklaring wordt ook gebruikt als een openbare mededeling met betrekking tot het verzamelen van persoonlijke gegevens en de manier waarop deze door ons worden gebruikt.

Lees deze privacyverklaring aandachtig door om onze praktijken met betrekking tot jouw persoonlijke gegevens en hoe we deze zullen verwerken, te begrijpen.

We zullen persoonlijke gegevens alleen gebruiken op manieren die worden beschreven in deze privacyverklaring en alleen op manieren die in overeenstemming zijn met onze verplichtingen en jouw rechten onder de wetgeving inzake gegevensbescherming.

Voor de toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming ("AVG") van de EU en andere toepasselijke gegevensbeschermingswetten (samen de "Gegevensbeschermingswet"), de gegevensbeheerder (met andere woorden, de organisatie die bepaalt hoe en waarvoor je persoonlijke gegevens worden gebruikt) zal een van de bedrijven van de Keter-groep zijn (in elk geval "Keter", "wij", "ons", "onze"), afhankelijk van het gebied waarin je je bevindt.

Als je bijvoorbeeld een in Nederland gevestigde klant bent, dan is Keter Benelux B.V. de verwerkingsverantwoordelijke van je persoonsgegevens, met als geregistreerd adres Ericssonstraat 17, 5121 MK, te Rijen,  onder kvk-nummer 18077759. We zijn bereikbaar via +31161228300 en [email protected].

We hebben een lijst met gebieden en de relevante gegevensbeheerders opgenomen in sectie 14 van deze Privacyverklaring hieronder, maar als je niet zeker weet welke gegevensbeheerder niet relevant voor je is, neem dan gerust contact met ons op via [email protected] .

Samenvatting: we verzamelen verschillende categorieën persoonlijke informatie over je, meestal om je de producten of diensten te leveren die je bij ons hebt aangevraagd, maar soms voor aanvullende doeleinden in overeenstemming met legitieme belangen als bedrijf.

De persoonsgegevens die we van of over je verzamelen, omvatten het volgende:

  • Naam
  • E-mailadres
  • Telefoon nummer
  • Postadres
  • Geboortedatum
  • Geslacht (en gewenste aanhef)
  • Je aankoopgeschiedenis (inclusief waar je product hebt gekocht als het niet van ons was) en je vragen over onze producten
  • Informatie over je garantieaanvraag en eventuele garantieclaims
  • Social media-handvat en persoonsgegevens op je social media-account
  • Je mening over onze producten (inclusief klachten en beoordelingen)
  • Alle inhoud die relevant is voor deelname aan een van onze wedstrijden of promoties (waaronder mogelijk een foto).
  • Je voorkeuren om marketingcommunicatie van ons te ontvangen
  • Technische informatie, waaronder het internetprotocoladres (IP-adres) dat wordt gebruikt om jouw apparaat met internet te verbinden, je aanmeldingsgegevens, browsertype en -versie, tijdzone-instelling, typen en versies van browserplug-ins, apparaattypen, besturingssysteem
  • Informatie over je bezoek aan onze website, inclusief de volledige Uniform Resource Locators (URL), clickstream naar, door en vanaf onze site (inclusief datum en tijd), producten die je hebt bekeken, gezocht of gekocht, reactietijden van pagina's, downloadfouten, duur van bezoeken aan bepaalde pagina's, informatie over pagina-interactie (zoals scrollen, klikken en mouse-overs), methoden die worden gebruikt om door de website te bladeren en de meting van het bouncepercentage van onze e-mails
  • Alle andere informatie die je ons verstrekt

 

Als je ervoor kiest om ons bepaalde informatie niet te verstrekken, kunnen we je mogelijk niet alle of sommige diensten leveren die je bij ons hebt aangevraagd of ons contract met je niet nakomen.

 

We verzamelen niet bewust gevoelige persoonlijke gegevens over je (zoals informatie over je gezondheid, seksualiteit of religieuze overtuigingen) en zullen die informatie over je alleen verwerken waar je ervoor kiest om deze aan ons te verstrekken. We vragen je om ons die informatie niet te verstrekken, tenzij deze relevant is voor de reden waarom je contact met ons opneemt.

 

In sommige omstandigheden kunnen we je persoonlijke gegevens anonimiseren, zodat deze niet langer aan je kunnen worden gekoppeld. In dit geval gebruiken we deze geanonimiseerde gegevens voor onze zakelijke doeleinden.

 

We verzamelen of vragen niet bewust persoonsgegevens van kinderen van 16 jaar of jonger, of staan ​​hen niet bewust toe om zich te registreren om onze diensten te gebruiken. Als je 16 jaar of jonger bent, gebruik onze website dan niet, probeer je niet te registreren voor een van onze diensten of stuur ons geen informatie over jezelf. Als we vernemen dat we persoonlijke gegevens hebben verzameld of naar ons zijn verzonden of van een kind van 16 jaar of jonger, zullen we die persoonlijke gegevens zo snel als redelijkerwijs mogelijk is verwijderen en zonder enige aansprakelijkheid jegens Keter. Als je denkt dat we mogelijk informatie hebben verzameld of verzonden van iemand van 16 jaar of jonger, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op via [email protected] .

 

Samenvatting: we verzamelen persoonlijke gegevens over je wanneer je deze aan ons geeft, of wanneer we deze verzamelen wanneer je onze website bezoekt of van een van onze verkopers die je een van onze producten heeft verkocht.

Doorgaans verzamelen we persoonlijke gegevens over je wanneer je deze aan ons verstrekt, inclusief wanneer je:

  • Je aankopen registreert bij ons voor garantiedoeleinden
  • Contact opneemt met onze klantenservice of een garantieclaim indient
  • Een vraag stelt over een van onze producten of diensten
  • Meedoet aan een van onze prijsvragen of acties of een enquête invult
  • Met ons in gesprek gaat op sociale media (bijvoorbeeld door ons te vermelden/taggen of door rechtstreeks contact met ons op te nemen)

 

We verzamelen ook informatie over je gebruik van onze website, meestal via cookies. Deze informatie wordt door ons gebruikt om onze website te beheren en voor interne operaties, waaronder het oplossen van problemen, gegevensanalyse, testen, onderzoek, statistische en onderzoeksdoeleinden en voor de controle op illegale handelingen. We behouden ons het recht voor om deze logbestanden en gegevens met terugwerkende kracht te controleren als er een redelijk vermoeden bestaat van illegale activiteiten. De omvang van de informatie die we verzamelen, hangt af van de toestemmingen die je ons hebt gegeven. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie. [insert link to cookie policy].

We kunnen persoonlijke gegevens over je krijgen van één van onze verkopers in verband met een vraag die je hebt gesteld over je aankoop.

We kunnen ook af en toe je persoonlijke gegevens verwerken wanneer we hebben vastgesteld en/of door één van onze externe partners zijn geïnformeerd dat je mogelijk inbreuk maakt op onze intellectuele eigendomsrechten.

Samengevat: wij verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichtingen te voldoen, om onze rechten te beschermen en af te dwingen en om ons bedrijf te beheren.

Waar we vertrouwen op onze gerechtvaardigd belang als bedrijf om persoonsgegevens te verwerken, zullen we er altijd voor zorgen dat we deze belangen afwegen tegen jouw rechten.

Hoe en waarom wij je persoonsgegevens gebruiken:

  • Om onze verplichtingen na te komen die voortvloeien uit een contractuele overeenkomst met jou en om je te voorzien van de informatie en producten of diensten die je aanvraagt. Het registreren en afhandelen van claims met betrekking tot je garantie en het leveren van diensten met betrekking tot deze doeleinden aan ons door onze overeengekomen externe leveranciers.
  • Om te meten hoe tevreden onze websitebezoekers en onze klanten zijn en om klantenservice en ondersteuning te bieden (inclusief probleemoplossing in verband met de producten die je bij ons koopt of wanneer je ons vragen stelt via e-mail, aan de telefoon of op sociale media).
  • Om misdaad, fraude of misbruik van onze producten en diensten of onze website te voorkomen of op te sporen, om onze klanten en werknemers veilig te houden en om derden in staat te stellen namens ons gerelateerde technische, logistieke, onderzoeks- of andere functies uit te voeren die verband houden met deze doeleinden. Om onze voorwaarden, ons beleid en onze juridische overeenkomsten af ​​te dwingen (inclusief het innen van schulden en het nemen van maatregelen om fraude of inbreuk op ons intellectueel eigendom te voorkomen).
  • Om je nieuwsbrieven, updates, informatie over nieuwe producten of diensten te sturen waarvan wij denken dat ze je kunnen interesseren, om je andere promotionele en marketinginformatie te sturen, om prijstrekkingen, wedstrijden en andere promoties te houden via e-mail, telefoon of post.
  • Om de effectiviteit van advertenties die we je aanbieden te meten of te begrijpen.
  • Om marktonderzoek of soortgelijke enquêtes uit te voeren.
  • Om je persoonlijke gegevens door te geven aan geselecteerde derden, die mogelijk contact met je opnemen voor hun eigen marketingdoeleinden.
  • Om via e-mail contact met je op te nemen, om je uit te nodigen om diensten en/of producten die je van ons hebt ontvangen te beoordelen, om je feedback te verzamelen en onze diensten en producten te verbeteren.
  • Om de beoordelingen, commentaren en feedback die je op onze website achterlaat of aan ons verstrekt (al dan niet via sociale media) te gebruiken voor onze eigen advertentiedoeleinden.
  • We kunnen een beoordeling, commentaar of feedback die je ons verstrekt gebruiken in onze advertentiecampagnes, zoals in tv-advertenties, in pers- en digitale advertenties, op onze socialemediapagina's, in onze e-mailmarketing of op onze website.
  • Om meer te weten te komen over de bezoekers van onze website en ons klantenbestand als geheel en hoe je onze website en onze producten en diensten gebruikt om ervoor te zorgen dat de producten en diensten die wij aanbieden de bezoekers en klanten van onze website waarschijnlijk zullen interesseren. Hiervoor kunnen we cookies gebruiken.
  • Om de effectieve administratie en bedrijfsvoering van ons bedrijf uit te voeren, ook op meerdere internationale locaties.
  • Om je te informeren over wijzigingen in onze producten en diensten en algemene voorwaarden.
  • Voor administratieve of zakelijke doeleinden, wanneer je contact met ons opneemt om een ​​andere reden dan hierboven vermeld, bijvoorbeeld om problemen met onze website te melden.

Wat is onze juridische grond voor het verwerken van je persoonsgegevens

  • We vertrouwen op onze contractuele afspraken met jou als de wettelijke basis waarop we je persoonlijke gegevens verzamelen en verwerken met betrekking tot een bestelling van producten en diensten, om je account en je garanties te beheren.
  • Als alternatief vertrouwen we in sommige scenario's op ons gerechtvaardigd belang als bedrijf (het is bijvoorbeeld in ons belang om klanttevredenheid te meten en problemen van klanten op te lossen).
  • In sommige omstandigheden zullen we je persoonlijke gegevens gebruiken omdat het voor ons noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting (bijvoorbeeld als we een legitiem verzoek van een wetshandhavingsinstantie ontvangen).
  • In andere gevallen (zoals het opsporen van diefstal, fraude, het innen van schulden of het waarborgen van de veiligheid van onze website) zullen we vertrouwen op ons gerechtvaardigd belang om onze werknemers en onze website veilig te houden, om betaald te worden voor onze producten en diensten en om diefstal en fraude voorkomen.
  • Tenzij we zakelijk contact met je opnemen, zullen we je persoonlijke gegevens alleen gebruiken om je elektronische marketingberichten te sturen als we toestemming van je hebben om dit te doen (of als je een bestaande klant bent en je niet hebt afgemeld voor het ontvangen van marketingberichten). We zullen je persoonlijke gegevens enkel delen met derden voor hun eigen marketingdoeleinden na jouw toestemming.
  • In sommige gevallen zullen we vertrouwen op ons gerechtvaardigd belang om dit soort communicatie te verzenden (ons gerechtvaardigd belang bij het op de markt brengen en adverteren van onze producten).
  • Je kunt je voorkeuren wijzigen of je afmelden voor marketingcommunicatie door gebruik te maken van de afmeldlinks in onze marketingberichten of door een verzoek te sturen naar [email protected] .
  • We hebben een gerechtvaardigd belang om onze eigen producten en diensten te promoten en om de beoordelingen, commentaren en feedback die je ons verstrekt op te vragen en te gebruiken om dit te doen.
  • We hebben een gerechtvaardigd belang om ervoor te zorgen dat we je de informatie verstrekken waarvan wij denken dat deze voor jou het meest relevant is.
  • We zullen geen cookies op jouw apparaat plaatsen, tenzij je ons hebt laten weten dat je hiermee akkoord gaat. Raadpleeg ons cookiebeleid voor informatie over hoe we cookies gebruiken[insert link to cookiepolicy].
  • We hebben een gerechtvaardigd belang om op een andere manier met onze supporters om te gaan, omdat het ons in staat stelt om meer gericht en kosteneffectief om te gaan met onze middelen en het risico verkleint dat iemand informatie ontvangt die ze misschien niet willen ontvangen.
  • We kunnen af ​​en toe je toestemming vragen voor profileringsactiviteiten als dit nodig is in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming.
  • We hebben een gerechtvaardigd belang om ons bedrijf op een efficiënte en effectieve manier te leiden. In sommige omstandigheden kunnen wij ook jouw persoonsgegevens gebruiken omdat dit voor ons noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke verplichting.
  • We vertrouwen op onze contractuele afspraken met jou als de wettelijke basis voor de verwerking. In sommige gevallen vertrouwen we op onze legitieme belangen als bedrijf om je deze updates te sturen.
  • We hebben een gerechtvaardigd belang om te reageren op jouw contact met het oog op het beheer van ons bedrijf.

Profileren en analyseren van informatie over onze klanten

Om aan te passen hoe we omgaan met onze klanten en mensen die ons hebben verteld dat ze van ons willen horen, kunnen we persoonlijke gegevens analyseren die je ons geeft en die we over je verzamelen, inclusief je aankoopgeschiedenis, je locatie en andere demografische informatie.

We kunnen de informatie die je ons verstrekt gebruiken en deze matchen met gegevens die we van externe bronnen hebben verkregen om ons klantenbestand beter te begrijpen en onze communicatie op jou of anderen zoals jou af te stemmen.

We kunnen ons klantenbestand opsplitsen in verschillende groepen op basis van wat we over hen weten om ervoor te zorgen dat onze berichten worden verzonden naar degenen die het meest waarschijnlijk zullen reageren en contact met ons zullen opnemen. We kunnen bijvoorbeeld klanten die een bepaald product hebben gekocht specifieke berichten sturen als gevolg van hun aankoop. Zodra we deze segmentatie hebben uitgevoerd, zullen we ofwel alleen contact met je opnemen op de manieren die je ons hebt gevraagd, of waar we het recht hebben om dit te doen in overeenstemming met de wetgeving inzake gegevensbescherming. We richten ons op deze manier niet op specifieke individuen, maar we richten ons op groepen individuen die dezelfde kenmerken kunnen hebben.

Jij hebt de controle over hoe wij je persoonsgegevens verwerken, dus als je niet wilt dat wij dit doen, kun je je op elk moment afmelden door contact met ons op te nemen via [email protected] .

Samengevat: wij delen persoonlijke gegevens met onze dienstverleners, partners, groepsondernemingen en overheden indien vereist.

Binnen onze bedrijvengroep:

Wij maken deel uit van de Keter-groep die bestaat uit een aantal verschillende merken. Klik hier voor meer informatie over de Keter-groep en de bedrijven die er deel van uitmaken. [insert link to https://www.ketergroup.com/ ].

We kunnen je persoonlijke gegevens bekendmaken aan andere entiteiten en merken binnen onze bedrijfsgroep om onze relatie met je te beheren of om andere redenen die verband houden met de levering van onze producten en diensten aan jou. We vertrouwen op onze legitieme belangen om dit te doen.

Onze merken en groepsentiteiten bevinden zich over de hele wereld (inclusief Israël en de VS) en dit kan resulteren in de overdracht van je persoonlijke gegevens buiten de Europese Economische Ruimte (zoals in meer detail besproken in paragraaf 9 hieronder).

Telkens wanneer we je persoonlijke gegevens overdragen tussen merken en entiteiten binnen de Keter-groep, implementeren we altijd passende waarborgen om je persoonlijke gegevens te beschermen, onder meer door bepaalde contractvoorwaarden uit te voeren, zoals de modelcontractbepalingen van de Europese Commissie.

Externe leveranciers en dienstverleners die betrokken zijn bij onze contractuele relatie met jou:

Zoals de meeste bedrijven werken we samen met externe leveranciers en dienstverleners als onderdeel van de dagelijkse bedrijfsvoering van ons bedrijf. Sommige van deze vertrouwde leveranciers zullen namens ons jouw persoonlijke gegevens verwerken en namens ons diensten verlenen zoals websitehosting, leveringsafhandeling, betalingen aannemen en transacties verwerken (inclusief Stripe en waar je krediet gebruikt, via Klarna).

Andere derde partijen zijn ook aanbieders van analyses en zoekmachines die ons helpen bij het verbeteren en optimaliseren van onze website en onze marketing. Ze omvatten ook dienstverleners die fraude kunnen helpen voorkomen, en Keter, zijn personeel en eigendommen kunnen beschermen en onze rechten kunnen doen gelden.

We zullen er altijd voor zorgen dat we van hen eisen dat ze voldoen aan de overeengekomen normen voor de bescherming van jouw gegevens en dat ze de gegevens alleen mogen gebruiken om ons diensten te verlenen en niet voor hun eigen commerciële doeleinden. Als een van deze vertrouwde externe leveranciers buiten de EER is gevestigd (d.w.z. in een gebied waar de lokale wetgeving mogelijk niet hetzelfde niveau van bescherming voor je gegevens biedt), zullen we waarborgen implementeren om ervoor te zorgen dat je persoonlijke gegevens worden beschermd in overeenstemming met onze verplichtingen op grond van de wetgeving inzake gegevensbescherming.

We voegen periodiek externe providers toe en verwijderen deze. Op dit moment omvatten de soorten externe providers aan wie we persoonlijke gegevens overdragen de levering van de volgende diensten:

  • Website-analyse;
  • Diensten voor documentbeheer en delen;
  • Klantenondersteuningsdiensten (inclusief callcenterdiensten);
  • On-site en cloudgebaseerde databaseservices;
  • Hosting van de website en het verzorgen van de interfaces op onze website;
  • Gegevensbeveiliging, gegevensback-up en controlesystemen voor gegevenstoegang;
  • Projectmanagementsysteem;
  • Web VC en platforms voor vergaderruimten;
  • Onze standaard bedrijfssoftware (waaronder CRM- en ERP-software) en partners.

Andere scenario's waarin we je persoonsgegevens kunnen delen:

  • met onze professionele adviseurs, waaronder fiscale, juridische of andere bedrijfsadviseurs die professionele diensten verlenen aan ons en onze bredere bedrijfsgroep.
  • met analyseproviders of zoekmachines, waaronder Google, die ons in staat stellen jouw website-ervaring te optimaliseren en te verbeteren (voor meer informatie over ons gebruik van cookies en vergelijkbare technologieën, zie ons cookiebeleid) [insert link to cookiepolicy]
  • met toezichthouders, wetshandhavings- of fraudepreventiebureaus, evenals onze juridische adviseurs, rechtbanken, de politie en andere bevoegde wetshandhavingsinstanties, met het oog op het onderzoeken van daadwerkelijke of vermoedelijke criminele activiteiten of andere regelgevende of juridische zaken enz.
  • in het geval dat we overwegen een bedrijf of activa te verkopen of te kopen, zullen we je persoonlijke gegevens bekendmaken aan potentiële verkopers of kopers van dergelijke bedrijven of activa.
  • in geval van een insolventiesituatie (bijv. faillissement of surseance van betaling).
  • als wij, of vrijwel al onze activa, worden overgenomen door een derde partij, in welk geval de door ons over onze nieuwsbrief-abonnees en klanten bewaarde persoonsgegevens een van de overgedragen activa zullen zijn.
  • om onze aankoopvoorwaarden, gebruiksvoorwaarden van de website of andere tussen ons geldende voorwaarden af ​​te dwingen of toe te passen.
  • om de rechten, eigendommen of veiligheid van onze werknemers, onze klanten of anderen te beschermen. Dit omvat het uitwisselen van persoonsgegevens met andere bedrijven en organisaties (inclusief maar niet beperkt tot de lokale politie of andere lokale wetshandhavingsinstanties) met het oog op de veiligheid van werknemers en klanten, misdaadpreventie, bescherming tegen fraude en vermindering van kredietrisico's.
  • als we verplicht zijn je persoonsgegevens openbaar te maken of te delen om te voldoen aan wettelijke verplichtingen of reglementaire vereisten, of anderszins voor het voorkomen of opsporen van fraude of misdaad.

We kunnen alle gegevens die geen persoonlijke gegevens zijn, naar eigen goeddunken delen met derden.

Samenvatting: wij bewaren je persoonsgegevens zolang wij deze nodig hebben in verband met onze relatie met je.

Keter bewaart Persoonsgegevens in overeenstemming met ons beleid voor het bewaren van gegevens, zo lang als nodig is om de diensten te leveren en om te voldoen aan onze wettelijke en andere verplichtingen, om geschillen op te lossen en om overeenkomsten af te dwingen. We bewaren ook persoonsgegevens om aan alle controle, naleving en zakelijke beste praktijken te voldoen.

De toepasselijke bewaartermijnen zullen altijd gekoppeld zijn aan onze doeleinden voor het verwerken van je persoonsgegevens. Dit betekent dat de bewaartermijnen zullen variëren naargelang het type persoonsgegevens. Wanneer je een garantie op één van onze producten voor een bepaalde garantieperiode hebt geactiveerd, bewaren wij je persoonsgegevens met betrekking tot die garantie gedurende de gedefinieerde garantieperiode. In sommige gevallen kan dit levenslang zijn.

We kunnen bepaalde statistische informatie over het gebruik van onze website en over ons klantenbestand langer bewaren, maar deze gegevens zullen volledig statistisch en geanonimiseerd zijn en we zullen je niet kunnen identificeren aan de hand van deze gegevens.

Samenvatting: Onze website gebruikt cookies om jou te onderscheiden van andere gebruikers van onze website. Dit helpt ons om je een goede ervaring te bieden wanneer je onze website bezoekt en stelt ons in staat om onze website en onze diensten te verbeteren.

Voor gedetailleerde informatie over de cookies die we gebruiken en de doeleinden waarvoor we ze gebruiken, zie ons Cookiebeleid [insert link to cookiepolicy

  1. VEILIGHEID

Samengevat: we nemen de beveiliging van gegevens zeer serieus, investeren in beveiligingssystemen en trainen onze medewerkers.

We besteden veel zorg aan het implementeren, afdwingen en onderhouden van de beveiliging van de Persoonsgegevens die we verwerken. Keter implementeert, handhaaft en onderhoudt maatregelen, technologieën en beleidslijnen inzake beveiliging om ongeoorloofde of onopzettelijke toegang tot of vernietiging, verlies, wijziging, gebruik of openbaarmaking van persoonsgegevens te voorkomen. We nemen ook stappen om voortdurend te controleren of dergelijk beleid wordt nageleefd. Wanneer wij dit in het licht van de aard van de betreffende gegevens en de risico’s voor betrokkenen nodig achten, kunnen we gegevens versleutelen.

Houd er echter rekening mee dat geen maatregelen voor gegevensbeveiliging perfect of ondoordringbaar zijn en we kunnen niet garanderen dat er nooit ongeoorloofde toegang, lekken, virussen en andere inbreuken op de gegevensbeveiliging optreden. Hoewel we ons best zullen doen om je persoonlijke gegevens te beschermen, zijn alle persoonlijke gegevens die je aan ons overdraagt ​​op eigen risico.

Binnen Keter beperken wij de toegang tot persoonlijke gegevens tot medewerkers die: (i) toegang nodig hebben om Keter in staat te stellen haar verplichtingen na te komen, en (ii) naar behoren en periodiek getraind zijn in de praktijken met betrekking tot Persoonsgegevens, en (iii) onderworpen zijn aan geheimhoudingsverplichtingen zoals vereist door de toepasselijke wetgeving.

Keter zal handelen in overeenstemming met zijn beleid en de toepasselijke wetgeving om de betreffende autoriteiten en betrokkenen onmiddellijk op de hoogte te stellen in het geval dat persoonsgegevens die door Keter worden verwerkt, verloren of gestolen zijn, of als zich een ongeoorloofde toegang heeft voorgedaan, dit alles in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving en overeenkomstig de instructies van de bevoegde instantie.

Als je een wachtwoord hebt gekozen waarmee je toegang krijgt tot bepaalde delen van onze website, ben je verantwoordelijk voor het vertrouwelijk houden van dit wachtwoord. We vragen je om je wachtwoord met niemand te delen.

Samengevat: wij geven persoonsgegevens door binnen en naar de EER, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Israël en elders, met de nodige veiligheidsmaatregelen. Wij slaan je persoonsgegevens op meerdere locaties wereldwijd op.

Persoonsgegevens worden overgedragen naar en opgeslagen en gebruikt op meerdere locaties wereldwijd, waaronder locaties buiten de Europese Economische Ruimte (EER) die mogelijk niet onderworpen zijn aan gegevensbeschermingswetten die door de EU als adequaat worden beschouwd. Wanneer Persoonsgegevens buiten de EER worden overgedragen, zullen we alle stappen nemen die redelijkerwijs nodig zijn om ervoor te zorgen dat de Persoonsgegevens onderworpen zijn aan passende waarborgen en dat ze veilig en in overeenstemming met deze privacyverklaring en de toepasselijke wetgeving worden verwerkt.

Keter draagt gegevens van haar verschillende locaties en jurisdicties over naar andere jurisdicties als volgt:

  • Naar Israël. Het hoofdkantoor van Keter is gevestigd in Israël. Israël wordt door de Europese Commissie geacht een adequaat niveau van bescherming van persoonsgegevens te bieden; wij kunnen ook gegevens doorgeven aan andere landen met een adequate regelgeving; en
  • Naar de Verenigde Staten en bijkomende locaties buiten de EU. Overdracht naar de VS en elders gebeurt onder voorbehoud van het Privacy Shield of de daaropvolgende certificeringen, of onder voorbehoud van Contractuele Standaardbepalingen, of een ander mechanisme dat geldig is onder de AVG; en
  • Binnen / naar de EER, UK en Zwitserland.

Wij kunnen je persoonsgegevens overdragen naar buiten de EER / het UK / Zwitserland voor dezelfde doeleinden zoals hierboven beschreven, met inbegrip van de volgende specifieke doeleinden:

  • Bewaring of back-up van de informatie;
  • Om ons in staat te stellen om je de diensten en producten te leveren en ons contract met je na te komen;
  • Om te voldoen aan alle wettelijke, controle-, ethische of nalevingsverplichtingen die ons verplichten om die overdracht uit te voeren;
  • Om de werking van onze groepsondernemingen te faciliteren, wanneer dat in ons legitiem belang is en we hebben vastgesteld dat jouw rechten niet prevaleren;
  • Om onze klanten in meerdere jurisdicties te bedienen;
  • Om het moederbedrijf, dochterondernemingen en filialen op een efficiënte en optimale manier te opereren;
  • Om schade aan Keter, haar werknemers en derden op te sporen en te voorkomen.

Samengevat: afhankelijk van de wet die van toepassing is op jouw persoonsgegevens, kun je verschillende rechten hebben als betrokkene, zoals het recht van inzage, gegevenswissing en correctie van persoonlijke gegevens en informatierechten. Wij respecteren elk rechtmatig verzoek om die rechten uit te oefenen.

Rechten en hun omschrijvingen

Toegang: Een recht op toegang tot persoonsgegevens die wij over je bewaren.

Rectificatie: Het recht om van ons te eisen dat wij eventuele onjuiste persoonsgegevens die wij over je hebben, corrigeren.

Wissen: Een recht om van ons te eisen dat wij persoonlijke gegevens die wij over je hebben, wissen. Dit recht is alleen van toepassing wanneer (bijvoorbeeld): we de persoonsgegevens niet langer nodig hebben om het doel te bereiken waarvoor we ze hebben verzameld; of wanneer je je toestemming intrekt als we je persoonsgegevens gebruiken op basis van je toestemming; of wanneer je bezwaar maakt tegen de manier waarop wij je gegevens verwerken (in overeenstemming met je recht van bezwaar, hieronder).

Beperking: In bepaalde omstandigheden, een recht om onze verwerking van persoonlijke gegevens die wij over je bewaren te beperken. Dit recht is alleen van toepassing wanneer (bijvoorbeeld): je de juistheid van de door ons bewaarde persoonsgegevens betwist; of waar je het recht zou hebben om van ons te eisen dat wij de persoonsgegevens wissen, maar liever zou hebben dat onze verwerking in plaats daarvan wordt beperkt; of wanneer we de persoonlijke gegevens niet langer nodig hebben om het doel te bereiken waarvoor we ze hebben verzameld, maar je de gegevens nodig hebt voor het afhandelen van juridische claims

Overdraagbaarheid: In bepaalde omstandigheden het recht om de persoonsgegevens die je ons hebt verstrekt, te ontvangen in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat. Ook heb je het recht om van ons te verlangen dat wij deze persoonsgegevens op je verzoek doorgeven aan een andere organisatie.

Bezwaar: Een recht om bezwaar te maken tegen onze verwerking van persoonsgegevens die wij over je bewaren, wanneer de verwerking van dergelijke gegevens noodzakelijk is voor de doeleinden van gerechtvaardigd belang, tenzij we in staat zijn om per saldo een  gerechtvaardigd belang aan te tonen om door te gaan met het verwerken van persoonsgegevens die je rechten terzijde schuiven of die dienen voor het instellen, uitoefenen of verdedigen van rechtsvorderingen.

Niet te worden onderworpen aan geautomatiseerde verwerking: Een recht voor jou om niet te worden onderworpen aan een beslissing die uitsluitend is gebaseerd op een geautomatiseerd proces, inclusief profilering, dat rechtsgevolgen voor je heeft of op vergelijkbare wijze aanzienlijke gevolgen voor je heeft.

Intrekking van toestemming en bezwaar tegen marketing: Een recht om je toestemming in te trekken, wanneer we erop vertrouwen om je persoonlijke gegevens te gebruiken (bijvoorbeeld om je marketinginformatie over onze diensten of producten te verstrekken). Je kunt op elk moment bezwaar maken tegen direct marketing.

Onze website kan van tijd tot tijd links bevatten naar en van de websites van onze handelspartners, kredietverstrekkers, garantieregistratiepartners, andere netwerken van zakenpartners, adverteerders en gelieerde ondernemingen of andere sites. We kunnen ook van tijd tot tijd links opnemen naar een aantal sociale kanalen zoals Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest en Google Maps.

Als je een link naar één van deze websites volgt, houd er dan rekening mee dat deze websites hun eigen privacybeleid hebben en dat wij geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid aanvaarden voor dit beleid. Controleer dit beleid voordat je persoonlijke gegevens naar deze websites verzendt.

Onze website kan van tijd tot tijd productvideo's bevatten die onze producten demonstreren. Deze video's zijn beschikbaar op YouTube en worden beschikbaar gesteld op onze website door ons gebruik van de YouTube API Service. Wanneer u op deze YouTube-video's klikt:

  • ga je ermee akkoord gebonden te zijn aan de YouTube-servicevoorwaarden die je hier kunt vinden - (https://www.youtube.com/t/terms); En
  • erken je dat je persoonlijke gegevens door YouTube worden verwerkt in overeenstemming met het privacybeleid van Google, dat je hier kunt vinden - http://www.google.com/policies/privacy.

De voorwaarden van deze privacyverklaring zijn van toepassing op het gebruik van de services en websites en alle informatie die in verband daarmee wordt verzameld. We behouden ons het recht voor om deze privacyverklaring van tijd tot tijd te wijzigen of bij te werken, bijvoorbeeld als we wijzigingen moeten weergeven in de manier waarop we je persoonlijke gegevens gebruiken. Alle wijzigingen die we in de toekomst aanbrengen, zullen hier in deze privacyverklaring worden geplaatst en, indien van toepassing, per e-mail aan je worden meegedeeld. Je dient regelmatig terug te komen om eventuele updates of wijzigingen in onze privacyverklaring te bekijken.

Deze privacyverklaring is voor het laatst gewijzigd op 22 maart 2023.

Deze privacyverklaring kan voor je gemak in veel verschillende talen zijn vertaald als onderdeel van onze transparantie met betrekking tot onze gegevenspraktijken. Verkeerde vertalingen, of vertragingen bij de vertaling en wijziging van onze privacyverklaring als gevolg van de behoefte aan vertaling, kunnen voorkomen. Ons beleid en onze praktijken op het gebied van persoonsgegevens evolueren en verbeteren voortdurend, en we nodigen je uit voor suggesties voor verbeteringen, vragen of opmerkingen met betrekking tot deze privacyverklaring. Laat het ons weten (via de contactgegevens in sectie 14 hieronder) als je vragen of opmerkingen hebt over de taal die we in deze privacyverklaring hebben gebruikt en we zullen ons best doen om binnen een redelijke termijn contact met je op te nemen.

Vragen, opmerkingen en verzoeken met betrekking tot deze privacyverklaring en persoonlijke gegevens die we over je verwerken, zijn welkom en je kunt contact met ons opnemen via [email protected]. Je kunt je vragen, opmerkingen en verzoeken ook richten aan de relevante verwerkingsverantwoordelijke voor je lokale gebied, zoals hieronder vermeld. Als je niet zeker weet welke verwerkingsverantwoordelijke verantwoordelijk is voor je gegevens, neem dan gerust contact met ons op via [email protected].

Luxemburg:                       Keter Luxembourg Sarl

Nederland:                         Keter Benelux BV

Duitsland:                          Keter Germany Gmbh

Polen:                                 Keter Poland Sp.z.o.o

Italië:                                  Keter Italia S.p.A

Spanje:                               Keter Iberia SLU

Frankrijk:                           Keter France Inc

Hongarije:                         Keter Hungary Ltd

België:                                Keter Benelux BV

VK :                                     Keter UK Ltd

Betrokkenen in het VK en de EER hebben het recht om een ​​klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit voor gegevensbescherming in de plaats van hun gewone verblijfplaats. Voor Nederland geldt als toezichthoudende autoriteit de Autoriteit Persoonsgegevens, gevestigd te (2514 EL) Den Haag aan de Hoge Nieuwstraat 8, ook te bereiken via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Als je gevestigd bent in:

  • het VK kun je contact opnemen met de UK Information Commissioner op telefoonnummer 0303 123 1113 of https://ico.org.uk/
  • elk grondgebied binnen de EER, is onze leidende toezichthoudende autoriteit de Nationale Commissie voor gegevensbescherming ('CNPD') van het Groothertogdom Luxemburg en klachten kunnen worden ingediend op https://cnpd.public.lu/en/particuliers/faire-valoir/formulaire-plainte.html

Als de toezichthoudende autoriteit een klacht niet behandelt, heb je mogelijk recht op een effectief rechtsmiddel.